Artikelen 371 - 380 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Iedereen weet inmiddels wel dat de groenten die we – als het goed is – dagelijks nuttigen, erg belangrijk zijn voor onze gezondheid. We halen er allerlei essentiële voedingsstoffen uit voor ons lichaa…
Annastaal, 29-08-2016
Brie is een Franse witte schimmelkaas. Het is een populaire kaas die veel gebruikt wordt als beleg op toastjes. De schimmelkaas behoort tot de groep zachte zuivelproducten. In zuivel in het algemeen z…
Freshprince, 08-08-2016
Leverworst is eigenlijk altijd van de partij bij feestjes. De plakjes leverworst zijn voordat je het weet opgegeten bij de borrel. Door Nederlanders wordt dan ook erg vaak leverworst gegeten. Maar in…
Freshprince, 29-07-2016
Eieren worden al eeuwenlang gegeten. Het gekookte ei dat in Nederland veel gegeten wordt is niet alleen in Nederland populair. Eieren worden in vele landen gekookt gegeten. Maar hoe gezond is een geko…
Freshprince, 29-07-2016
Veel mensen hebben er wel eens last van: een slechte spijsvertering. Het is algemeen bekend dat vezelrijk voedsel (zoals volkorenbrood en havermout) en groenten en fruit goed zijn voor je spijsverteri…
Lydia70, 29-07-2016
Zwarte bonen, of zwarte schildpadbonen worden in Nederland minder vaak gegeten dan witte en bruine bonen. Zwarte bonen hebben een dikke vleesachtige structuur waardoor ze veel in vegetarische gerechte…
Freshprince, 28-07-2016
Gezond eten is belangrijk voor de gezondheid. Een zeer goede trend aangezien er veel obesitas heerst in de huidige maatschappij. Er worden bij veel producten vraagtekens gezet of ze eigenlijk wel goed…
Freshprince, 28-07-2016
Ossenworst is een worst die al sinds de 17e eeuw wordt gemaakt. Het is een rauwe worst die tegenwoordig wordt gemaakt van mager rundvlees. Het is al jaren een Nederlandse of eigenlijk Amsterdamse spec…
Freshprince, 28-07-2016
De in vet oplosbare vitamine K werd al in 1929 ontdekt door de Deense onderzoeker Henrik Dam en in 1935 officieel erkend als vitamine. Bij veel mensen is bekend dat vitamine K een grote rol speelt bij…
Blauwevinvis, 28-07-2016
We kennen allemaal anijs met de typische smaak. Denk aan het Griekse glaasje ouzo, het kopje anijsthee, het snoepje of de muisjes voor op brood. Maar wat weten we verder over anijs? Is anijs gezond en…
Annastaal, 27-07-2016